Balansoar bebe, pentru liniștea micuțului tău!

Primele luni de viață ale unui bebeluș aduc cele mai mari provocări pentru părinții de pretutindeni. Îngrijorările mamelor, în general, pornesc de la alegerea produselor de îngrijire pe care să le folosească în rutina micuților, până la a scana cu atenție etichetele tuturor produselor alimentare și a alege jucării cât mai sigure pentru prichindeii lor. Provocările nu se opresc la simple alegeri.

Colicii reprezintă afecțiunea cu care micuțul tău se confruntă în primele luni de viață și, de asemenea, motivul pentru care ca părinte te îngrijorezi foarte tare pentru că nu știi cum să îl liniștești pe cel mic. Ai încercat cu ajutorul unui balansoar bebe?

Pentru orice părinte, plânsul micuțului său reprezintă un motiv de stres. Cu toate că plânsul unui bebeluș este modalitatea universală prin care acesta își comunică foamea, setea, sentimentele și dorința de dragoste, părinții încearcă tot felul de trucuri pentru a opri acest plâns al micuților prin a le oferi jucarii bebe care să le ia gândul de la neplăceri.

Poate că nu știai până acum că ai nevoie de un balansoar bebe, dar iată câteva motive pentru care micuțul tău va uita de celelalte jucării și va prefera să stea într-un astfel de balansoar pentru bebelusi!

Deși bebelușul tău s-ar putea să ne contrazică, nu este chiar practic să crezi că vei putea să îl ții în brațe tot timpul. Vei avea la un moment dat nevoie de o pauză de masă, un duș sau pur și simplu câteva clipe de răgaz. De aceea, ai nevoie de un partener care să îl liniștească, dar să îl și mențină ocupat pe cel mic cât timp tu îți faci treburile prin casă. 

Aici intervine rolul unui balansoar bebe! Părinții pur și simplu iubesc aceste invenții pentru că oferă un loc sigur pentru micuțul lor să se joace sau să se relaxeze în timp ce ei fac alte lucruri. Un balansoar bebe este îndrăgit și de cei mici, întrucât este confortabil, dar și liniștitor în momentele în care micuții sunt deranjați de colici. 

Cei mai mulți părinți aleg să adauge în coșul de cumpărături un balansoar bebe înainte de orice alt joc sau oricare alte jucării, fiindcă sunt de părere că pentru momentul incipient al vieții celor mici, un balansoar bebe este mult mai potrivit nevoilor lor. Citește în continuare articolul nostru și vei descoperi motivele pentru care un balansoar bebe poate fi răspunsul problemelor tale la începutul vieții celui mic!

Un balansoar bebe imită mișcările pe care micuțul le experimentează în burta mamei

Efectul absolut magic pe care îl are orice balansoar bebe este dat de felul în care micuții se simt în aceste balansoare. Ele imită mișcarea pe care bebelușul o simte în burta mamei și ulterior pe care o experimentează ori de câte ori mama îl ține la pieptul ei. Cei mai mulți micuți preferă un balansoar bebe în detrimentul altor jucarii bebe, tocmai pentru că sunt liniștiți și mângâiați de mișcarea produsă de un balansoar bebe.

Mișcarea naturală într-un balansoar bebe este blândă și are de obicei un efect liniștitor asupra unui copil foarte mic. În primele săptămâni și luni, bebelușul tău va fi fericit doar să se întindă confortabil și să îți privească fața și să se relaxeze în timp ce tu îl legeni ușor cu mâna. 

Adevărata distracție începe abia atunci când micul tău explorator mai crește puțin și descoperă că prin fluturarea mâinilor și a picioarelor poate controla mișcările balansoarului. Plăcerea pe care cel mic o experimentează într-un balansoar bebe nu se compară cu nimic altceva! Un balansoar bebe se leagănă atunci când bebelușul se mișcă, dar se oprește din balans când prichindelul tău vrea să se odihnească.

Chiar și când mai crește, un balansoar pentru bebelusi este la fel de interesant pentru cel mic!

Pe Kidino.ro găsești modele de balansoar bebe muzical care iau forma diferitelor animale. Nu doar că se distrează în timp ce se leagănă, dar învață și numele animalului pe care îl înfățișează un astfel de balansoar bebe și reușește să recunoască sunetul specific pe care animalul cu pricina îl emite.

Un astfel de balansoar bebe muzical face parte din categoria de jucării de care micuțul tău se poate bucura o perioadă mai mare de timp. Deci, o altă motivație pentru care orice micuț ar trebui să beneficieze de propriul balansoar bebe este aceea că nu are termen de valabilitate. Se poate juca într-un balansoar bebe și la câteva luni, dar și în primii 5 ani de viață, dacă acest balansoar bebe este adaptat înălțimii și greutății micuțului tău.

Copilul tău stă și se joacă chiar sub ochii tăi într-un balansoar bebe

Diferit de alte jucarii bebe, într-un balansoar bebe îți poți monitoriza micuțul cu mai multă atenție și îl știi permanent în siguranță, fiindcă de acolo nu poate să cadă și îi poți aduce jucării cu care să își facă de lucru cât timp tu robotești prin casă cu alte treburi. Așa cum menționam și anterior, există câte un balansoar bebe pentru diferite vârste. Dacă alegi un balansoar bebe muzical, poți sta liniștit și câteva ore bune, fiindcă micuțul tău se va juca singur și te va lăsa să îți tragi sufletul în timp ce el este absorbit de sunetele balansoarului și de celelalte jucării pe care i le poți aduce în balansoar.

Ai nevoie de balansoar pentru bebe? 

În timp ce unii părinți se vor descurca bine fără un balansoar bebe, cei mai mulți părinți ajung la concluzia că un balansoar bebe le poate face viața mai ușoară și pe a celor mici mai distractivă. În plus față de distracția celor mici, legănatul într-un balansoar bebe este potrivit înainte de somn, fiindcă reușește să îi calmeze pe cei mici și lipsiți de somn. 

Câți părinți și bebeluși sunt, atâtea opțiuni pentru alegerea unui balansoar bebe potrivit există! Dacă te-ai decis că acest accesoriu pentru micuțul tău nu trebuie să lipsească din arsenalul de jucării, atunci aruncă o privire pe oferta de jucarii bebe și balansoare de pe Kidino.ro și alege de acolo partenerul ideal de joacă și de somn al micuțului tău!

Comentarii (0)