Timpul de procesare pentru anumite comenzi, poate fi si de 2-4 zile lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Inchide
De ce jucăriile din lemn sunt o idee bună?

Știai că jucăriile din lemn sunt o investiție bună pe termen lung? Știu, știu, pare caraghios să auzi că un antemergator lemn este o investiție mai bună decât un antemergător din plastic, dar chiar așa este! În primul rând, o jucărie de lemn va fi mereu mult mai rezistentă decât una din plastic, iar dacă ai grijă de ea (în măsura în care se poate, știm cu toții că de obicei copiii și cu grija nu prea se pupă!) poate rezista decenii întregi! Nu e așa că sună atât de frumos asta? Să ai o jucărie în familia ta care să fi ținut generații întregi? Să poți spune: “aceste jocuri din lemn au fost al mamei mele, apoi au fost ale mele. Acum ți le dăruiesc ție, fiica mea!”. Și să nu uităm că jucăriile din lemn au fost foarte, foarte populare mai demult! Câți dintre noi nu ne-am dat într-un balansoar bebe din lemn când eram mici? Sau câți dintre noi nu am avut puzzle-uri din lemn?

Reîntorcându-ne la faptul că lemnul este mult mai rezistent decât plasticul, asta înseamnă și că pruncul tău are o șansă muuuuuuult mai mică să își bage în nas sau în gură o parte din jucărie (să ținem minte că jucăriile din plastic mereu au riscul să fie introduce în nas, sau în gură, sau în ureche), deci ai putea spune și că aceste jucării sunt mult mai sigure pentru copilașul tău.

Acest lucru înseamnă că poți sta mult mai liniștit sau liniștită! Un alt motiv de liniște? Jucăriile din lemn nu sunt zgomotoase! Ele nu au toate acele acele luminițe și zgomote oferite de alte jucării. Gata cu nopțile în care pușca de jucărie a copilului tău scoate toate sunetele posibile (care cumva reușesc să fie atât de puternice încât să te surzească temporar!). Acum nu va mai trebui să asculți mitraliera aceea spațială cum scoate sunete de “laser” și te poți concentra pe ziua ta. Acum poți să dormi, să citești, să faci curat, să te uiți la televizor fără să te bată la cap jucăriile copilului tău, jucării care nu par să se mai oprească vreodată.

În plus, jocurile din lemn sunt un exemplu excelent de exercițiu de imaginație! Imaginație care este extrem de importantă pentru dezvoltarea unui copil! Imaginația ajută la dezvoltarea capacității intelectuale și empatice a pruncului tău, ca să nu mai vorbim de imaginația sa! Ne petrecem o mare parte a vieții noastre gândindu-ne, imaginând lucruri. „Ce ar fi dacă? Cum ar fi dacă?”. Cum ar fi dacă iau acea mărire de salariu? Cum ar fi dacă o să merg în concediu la Vienna anul acesta? Cum ar fi dacă trupa mea preferată ar mai scoate o melodie? Toate aceste întrebări încep încă din copilărie, fiind, inițial, niște întrebări mult mai puerile (și gingașe!). “Cum ar fi dacă aș fi un cavaler?” “Cum ar fi dacă aș fi o prințesă?” “Cum ar fi dacă aș fi un cosmonaut” “Cum ar fi dacă aș fi un marinar?”. Iar jucăriile… jucăriile mereu facilitează asta! O simplă jucărie de lemn poate fi o pușcă într-un moment, iar la 5 minute după să devină în mod miraculous un cal! O mătură acum, o sabie imediat după! O navă spațială și în același timp o corabie!

Cât de frumoasă este imaginația unui copil, iar această imaginație este subliniată atât de puternic de către aceste jucării. Iar dacă sunt de lemn, cu atât mai bine! Prin simplitatea lor devin foarte versatile și “elastice”, transformându-se în orice obiect, pe când jucăriile de plastic sunt mult mai rigide – o pușcă este o pușcă, punct! Și îți poți da seama că este o pușcă, pentru că are culorile unei puști, scoate sunetele unei puși și are luminițele unei puști! O navă spațială este o navă spațială, punct! Pentru că are culorile unei nave spațiale, scoate sunetele unei nave spațiale și are luminițele unei nave spațiale! Și așa mai departe, și așa mai departe.

Dar imaginația nu este singurul lucru pe care îl influențează în mod pozitiv jucăriile din lemn – ele ajută și la abilitățile locomotorii. Perioada copilăriei este una de creștere constantă, iar jucăriile din lemn, pentru că au diferite greutăți (spre deosebire de cele din plastic, care sunt toate foarte, foarte ușoare, acesta fiind un alt motiv pentru care ele se se pot rupe sau sparge atât de ușor) pot învăța copilașul cum unele obiecte din această lume sunt mai grele decât altele. Acesta sau aceasta poate învăța, prin urmare, că uneori trebuie să apuce de anumite lucruri sau obiecte mai tare ca să le poată ridica și mișca. În același timp, acesta sau aceasta poate învăța că dacă apucă de anumite lucruri sau obiecte (care sunt ușoare) prea tare, poate fi surprins sau surprinsă de cât de ușoare sunt și poate cădea pe jos, trăgând tare de un obiect care pare la prima vedere mult mai greu decât este!

Și să nu uităm de un lucru foarte important! Trăim în secolul 21, timp în care devine din ce în ce mai evident, pe zi ce trece, cât de mult ne influențează poluarea viețile. Lemnul, spre deosebire de plastic, nu poluează. Lemnul este un lucru total natural, care apare fără intervenția omului, pe când plasticul este creat de către noi, oamenii. Iar plasticul rănește natura – câte animale nu au avut de suferit teribil de mult datorită plasticului? A plasticului, care poate dura chiar și o mie de ani până ce se descompune. O mie de ani! Adică jucăria aceea de plastic care este aruncată astăzi poate să mai fie prin preajmă în anul 3000! Lemnul, pe de altă parte, este perfect natural! Niciun animal nu va suferi datorită unei jucării de lemn aruncate (desi nu vedem de ce ai arunca o jucărie de lemn!).

Pe scurt, jucăriile din lemn sunt aici ca să stea! Primele jucării create de oameni au fost din lemn, iar acestea vor exista pentru muuuuult timp, pur și simplu pentru că acestea sunt superioare jucăriilor formate din alte materiale din toate punctele de vedere!

Comentarii (0)