De ce sunt jocurile interactive atât de folositoare?

Mereu este de preferat ca și copilul tău să se joace cu o serie de jocuri si jucarii interactive. Dar de ce, te poți întreba, de ce le sunt superioare jocurilor și jucăriilor interactive? De ce să alegi asta peste o minge, o mașinuță de jucărie sau o păpușă?

În primul rând pentru că, fiind interactive, aceste jocuri și jucării stimulează mintea copilașului tău mult mai mult decât unele tradiționale. Practic, acestea încurajează și stimulează gândirea critică a copiilor, lucru care ajută foarte mult la formarea inteligenței lor încă de la o vârstă foarte, foarte mică.

De asemenea, acestea sunt întdodeauna superioare televizorului, fiindcă cu ajutorul lor, pruncul tău se va concentra pe ceva constructiv, folositor, pe când în cazul televizorului, acesta doar se va holba în gol”, cu câteva excepții.

În plus, jocurile și jucăriile interactive sunt, majoritatea timpului, mult mai puțin zgomotoase decât alte tipuri de jucării. O jucărie de lemn nu se va auzi niciodată la fel de tare precum o pușcă de jucărie, care sună trrrr-trrrr încontinuu, sau o minge care este bătută în poartă. După o zi lungă la muncă acestea sunt ultimele lucruri pe care vrei să le auzi!

Partea cea mai frumoasă la aceste jucării? Faptul că se potrivesc pentru orice vârstă!

Nou-născuții vor încă de la început să învețe despre lumea din jurul lor (și au, bineînțeles, și multe de învățat!). Fiecare nouă culoare, textură, sunet și formă din jurul lor este o nouă oportunitate de învățare, iar contrastul e culori în jucăriile educative le va stimula viziunea bebelușilor, ajutând la coordonarea și dexteritatea mână-ochi. O jucărie grozavă pentru bebelușii în creștere este aceea cu forme, care ajută atât psihic, la gândirea critică, cât și fizic, la abilitățiile motorii în timp ce îi învață despre simetrie într-un mod distractiv și interactiv!

Pe măsură ce cresc și ajung, încetul cu încetul, la grădiniță, copilașii vor începe să învețe despre numere și litere, iar aici sunt cele mai eficiente jucăriile și jocurile interactive! Un puzzle alphabetic, de exemplu, va ajuta enorm de mult la învățarea literelor – având un mediu visual și distractive prin care să le învețe, băeiețelului sau fetiței tale cu siguranță îi va fi muuuult mai ușor să le rețină decât prin metoda tradițională a memoratului.

Copiii pot învăța multe jucându-se, de la aptitudini sociale și cum să funcționeze în societate în generale, până la abilități dexterice. Nu spune nimeni că învățatul trebuie să fie plictisitor, ba chiar este încurajat să fie distractiv, iar prin jocurile și jucăriile interactive, acesta poate deveni, în sfârșit, distractiv!

Comentarii (0)