Dintre atâtea carucioare copii, tu pe care îl alegi? Cum să alegi căruciorul perfect

Suzete, scutece, cărucioare și jucării...venirea pe lume a unui copil este un motiv de bucurie și extaz, însă, în același timp, reprezintă momentul în care pui nevoile tale pe locul doi și devii conștientă de responsabilitățile ce vin odată cu noul tău statut – acela de mamă. 

Știm că vrei să-i oferi micuțului tău tot ceea ce-i mai bun, iar după un research riguros, poți deveni cu adevărat copleșită de multitudinea de jucării, cărucioare și accesorii pentru copii disponibile pe piață. Pentru toate întrebările pe care le ai, Kidino îți sare în ajutor cu cele mai cool și moderne răspunsuri pentru nevoile copilului tău, fie că este vorba de carucioare copii, jucarii bebelusi, sau jucării pentru diverse categorii de vârstă. 

Carucioare copii 

Cărucioarele reprezintă, cu siguranță, printre cele mai importante achiziții atunci când vine vorba despre un copil, acestea fiind complet indispensabile. Unii oameni le cumpără încă de când află că urmează să devină părinți, alții cu puțin timp înainte de marele moment, dar se mai întâmplă, uneori, să ai totul pregătit și să uiți fix de unul din cele mai importante aspecte – căruciorul. În orice categorie te-ai afla, vei putea găsi pe Kidino o gamă largă de carucioare copii, într-o varietate de culori și modele, potrivite până și pentru cel mai mofturos prichindel. 

În mod cert, îți dorești să cumperi un cărucior care să confere copilului tău siguranța pe care și pântecul tău i-a oferit-o timp de 9 luni. Căruțul trebuie să fie solid, să nu prezinte risc de răsturnare indiferent de modul în care copilul se mișcă în el, să aibă sistem de blocare pe frâne și centuri de siguranță care să prevină alunecarea copilului. În plus, trebuie să cunoști faptul că nu toate cărucioarele sunt potrivite pentru orice categorie de vârstă. Căruciorul pentru un nou-născut trebuie să fie conceput în așa fel încât să susțină capul copilului ce nu poate face încă acest lucru pe cont propriu. 

Tipuri de carucioare copii în funcție de necesități:  

  • Cărucioarele multifuncționale 3 în 1 sunt transformabile, în funcție de vârsta copilului, și pot fi folosite de la naștere până la vârsta de 3-4 ani, fiind astfel o investiție bună și de lungă durată. Aceste cărucioare sunt formate dintr-un cadru fix și mai multe piese care se alternează în funcție de vârsta copilului (landou, scoică și partea sport). Landoul menține o poziție corectă a spatelui bebelușului și se folosește, de regulă, până când copilul împlinește 6 luni. Scoica reprezintă singura modalitate în care copilul poate fi transportat în siguranță în mașină până la 6 luni, iar modulul sport poate fi folosit pană ce copilul va crește și va renunța la cărucior.  

  • Cărucioarele 2 în 1 sunt o variantă practică, se manevrează ușor și au în componența lor landoul care este transformabil, spătarul acestuia putându-se ridica, astfel încât să obținem un cărucior sport. Cărucioarele 2 în 1 vin la pachet cu scaune reversibile, potrivite pentru momentul în care copilul a crescut îndeajuns de mare încât să stea în șezut și să descopere lumea înconjurătoare prin filtrul inocenței sale.  

  • Căruciorul sport este o alegere populară în rândul părinților, deoarece este ușor de manevrat și flexibil, dimensiunea sa reducându-se în mod considerabil în momentul în care este pliat. Acestea sunt, de obicei, destinate copiilor mai mari de 6 luni și, datorită aspectului practic pe care îl posedă, sunt potrivite pentru plimbări lungi în parc, cumpărături în magazine, drumeții sau excursii. 

Jucarii bebelusi 

Jucăriile pentru bebeluși sunt mult mai importante decât ar crede majoritatea lumii. Acestea nu constituie doar metode prin care îi poți menține pe cei mici ocupați sau prin care îi poți opri din plâns, ci sunt esențiale și absolut necesare, în special în primii ani din viață. Prin intermediul jocului, copiii își dezvoltă atât latura cognitivă, cât și pe cea emoțională, își conturează personalitatea și descoperă lumea din jurul lor prin diversele forme, culori, sunete și texturi ale jucăriilor. 

Jucăriile de pluș, zornăitoarele, jucăriile muzicale, jucăriile pentru pătuț, salteluțele și covorașele de joacă sunt printre cele mai populare alegeri pentru copilașii cu vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani. Cu ajutorul lor, aceștia își dezvoltă reflexele, coordonarea, abilitățile motrice, auzul, simțul ritmului și al ascultării, dar și capacitatea de a înțelege ceea ce se întâmplă în lumea înconjurătoare. Oferă-i micuțului tău jucarii bebelusi încă din primele clipe ale vieții sale și pregătește-l astfel pentru un viitor strălucit! Ține-l pe cel mic ocupat pe timpul plimbărilor în cărucior cu jucăriile potrivite. 

Jucăriile de dentiție sunt și ele extrem de importante și folositoare. Acestea se dovedesc a fi un adevărat ajutor în momentul în care bebelușului îi cresc dințișorii, masând și calmând astfel gingiile stresate. 

Jucării - aliat în dezvoltare

Odată ce copilul crește, jucăriile nu devin mai puțin importante, ci își păstrează în continuare un rol esențial în dezvoltarea acestuia. Copilul începe să meargă, să vorbească, explorează lumea, iar creativitatea și imaginația trebuie stârnite în permanență. 

Prin puzzle-uri, seturi de construcții, cuburi sau jocuri educaționale, copiii își dezvoltă inteligența, gândirea logică, motricitatea și ajung să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor și procesele din spatele acesteia. Figurinele, păpușile, jucăriile de pluș sau mașinuțele îi transportă pe micuți într-un univers paralel, unde totul este posibil, iar jucăriile neînsuflețite ajung să prindă viață în ochii copiilor visători. Jocurile muzicale îmbunătățesc ritmul și pot reprezenta punctul de plecare în valorificarea unei pasiuni pentru muzică și instrumente muzicale, iar jocurile de artă și creație dau naștere simțului estetic, încurajează sensibilitatea creatoare și sporesc imaginația și procesele creative. 

Și pentru că cel mai distractiv pentru cei mici este să se joace cu alți copii de vârsta lor, aceștia învață să-și împartă anumite jucării, să socializeze, să lucreze în echipă, să-și comunice mai eficient sentimentele și gândurile, ajung să creeze jocuri noi și să descopere noi perspective nemaiîntâlnite. 

Găsește la Kidino.ro carucioare, jucarii bebelusi și jucarii pentru toate vârstele

Indiferent de etapa în care te afli în această călătorie frumoasă – aceea de a fi părinte – la Kidino vei descoperi care sunt cele mai potrivite accesorii pentru copilul tău. Găsirea căruciorului perfect în funcție de vârsta copilului, durerile de gingii provocate de creșterea dințișorilor sau căutarea celor mai noi modele de jucării pentru cultivarea creativității nu mai reprezintă o problemă în această era modernă. Cu doar o simplă căutare, soluțiile îți sunt prezentate într-un mod clar și concis, astfel încât tu să faci cele mai bune alegeri!

Comentarii (0)