Idei de jocuri pentru copii pe care le putem lua cu noi în călătorie

Idei de jocuri pe care le putem lua cu noi în călătorie

 

Sursa Free Pick

De la mic la mare, de la părinți și până la bunici, cu toți știm că în timpul unei călătorii copii de cele mai multe ori se plictisesc și întodeauna sunt în căutare de diverse surse care să îi mențină ocupați atât pe drum spre destinație, cât și în perioada pe care o petrec departe de casă, de zona lor e confort. Astfel, majoritatea copiilor își exprimă deseori dorința de a-și lua cu ei jucăriile preferate în momentul în care pleacă la drum. Partea complicată în situația descrisă anterior nu este alegerea jucăriilor preferate, ci selectarea doar a celor mai îndrăgite de cei mici. Aceștia sunt tentați să pună în bagaj cât mai multe și de aici începe o luptă grea de convingere, deoarece spațiul disponibil din bagaj în foarte multe cazuri, nu permite includerea tututor jucăriilor preferate de copil.

Așadar, trebuie să îi eplicați copilului, încă de mic, că nu își poate lua toate jucăriile preferate în călătorie și să îl ajutați să înțeleagă că numărul acestora este limitat și să aleagă doar pe cele pe care le îndrăgește cel mai tare, fără de care nu s-ar putea bucura la fel de mult de vacanță. Iată 5 idei de jocuri și jucării pentru copii pe care le puteți lua cu voi în călătorii:

1. Papusa Masha. Această păpușă are un corp moale fabricat dintr-un material textil placut la atingere și îmbrăcăminte roz. Poate deveni cu ușurință o adevărată prietenă de nădejde pentru fetițe și mai mult ca sigur o vor îndrăgi de la prima vedere. Ca să nu mai spunem că este perfectă pentru rolul de însoțitoare în călătorii. Și, nu uitați, jocurile și jucăriile de rol sunt foarte importante în dezolvarea capacităților micuților.

2. Catelusul vorbitor și educativ – un alt însoțitor excelent de luat în călătorii. Cațelusul este un prieten moale, dragăstos care răspunde la atingerea bebelușului cu fraze drăgușe și cântece ritmate în limba română. De asemenea, dispune de 3 etape de dezvoltare care vă oferă posibilitatea de a o select pe cea mai potrivită pentru copilul dumneavoastră! Există o varietate de cântece, fraze și sunete adecvate din punct de vedere al dezvoltării, în cele trei niveluri de joaca. Continutul educativ se schimba pe masura ce bebelusul creste:

 

·   Nivelul 1 Explorare (vârsta recomandată 6 luni+) - Explorarea de către bebeluș cu mânuțele este rasplătită cu sunete haioase, cu primele cuvinte și cu cântecele.

·   Nivelul 2 Încurajare (vârsta recomandată 12 luni+) - Acest nivel încurajează bebelușul să numere, să găsească culorile și să identifice părți ale corpului.

·   Nivelul 3 Imaginație (vârsta recomandată 18 luni+) - Cățelusul "prinde viață" cu cântece de fredonat, sunete și fraze care încurajează bebelușul să joace roluri, să-și imagineze și să-și împărtășească prietenia prin îmbrățișări. Peste 50 de cantece de intonat, melodii si fraze, labuțele, burtica, urechile și inima care se aprinde raspund la atingerea bebelușului, prezintă părtile corpului, cifrele, culorile și multe altele.

3. Figurine din plus. Cu un ursuleț de pluș sau o figurină cu personajele preferate, din desenele animate, cu siguranță nu aveți cum să dați greș. Oricum, cei mici au tendița de a dormi cu animăluțe sau figurine de pluș, astfel încât va fi prima opțiune pe care o vor alege să o pună în bagaj. Acestea îi însoțesc pe cei mici mai peste tot, fie la cumpărături, fie în călătorii sau chiar și când ies afară la joacă. Sunt nelipsite atât din călătoria piticilor, cât și din copilăria lor. Și dacă stăm să ne gândim mai bine, cu am avut și ne amintim cu drag de o astfel de jucărie din copilărie.

 

4.     Tăbliță de desenat. Este o jucărie potrivită atât pentru acasă, cât și pentru călătorii. Prin intermediul unei astfel de table, copii își pot dezvolta într-un mod creativ abilititățile și imaginația. Pot desena și scrie tot ce le trecele prin minte, astfel pe drum, atenția lor va fi concentrată și plictiseala nu își va găsi locul. De asemenea, pot scrie și șterge ori de câte ori vor. Este o metodă excelentă de a-și transpune ideile în realitate și ceea ce gândesc.

 

Sperăm că ideile noastre v-au inspirat și v-au ajutat să mai bifați un punct de pe lista pregătită pentru o călătorie perfectă. Orice ați alege trebuie să vă asigurați că este pe placul micuțului și că își dă acordul. Întotdeauna să îî consultați pe cei mici pentru alegerile referitoare la jucării, astfel vă asigurați că banii investiți în diverse jucării și jocuri nu sunt aruncați pe fereastră. Pănă una alta, spor la împachetat și călătorie plăcută!

Comentarii (0)