Jucarii bebelusi – Jucării și activități pentru creșterea abilităților de dezvoltare ale copilului tău

Curiozitatea este motorul de funcționare al celor mici. Ei sunt curioși în mod natural și învață constant diverse lucruri luând contact cu mediul înconjurător. Fiecare element al lumii în care trăiesc – zgomotele, sunetele și obiectele de orice natură, precum și jocurile – reprezintă o modalitate excelentă prin care cei mici să se dezvolte.

Cum jocul este esențial pentru învățarea și dezvoltarea copilului tău, este important să faci corect selecția de jucarii bebelusi prin care să îl ajuți pe cel mic să își dezvolte abilitățile fizice, dar și pe cele sociale, cum ar fi limbajul și comunicarea cu ceilalți. Mai jos sunt sugestii de jucării care îi pot ajuta pe copii să dezvolte repere cognitive critice. Citește în continuare articolul și descoperă felul în care copilul tău poate fi ajutat să proceseze informațiile, să raționeze și să își exprime emoțiile doar prin selecția potrivită de jucarii copii Kidino!

Copiii descoperă lumea prin joacă

Încă de la naștere, copiii primesc o mulțime de oportunități de creștere cognitivă, iar alegerea unor jucarii bebelusi stimulează această creștere. De la jucăriile agățate deasupra pătuțului, interacțiunile și experiențele din mediul înconjurător – aceste activități vor sprijini dezvoltarea creierului și vor promova formarea abilităților cognitive încă de la o vârstă fragedă.  

Data viitoare când te uiți la juniorul tău, privește-l ca pe un mic explorator care și-a luat busola și a pornit în aventura vieții sale. Cu fiecare activitate pe care o face zilnic, va fi mai aproape de o dezvoltare armonioasă. Prin joc și joacă, copiii își folosesc creativitatea în timp ce își dezvoltă imaginația, dexteritatea și forța fizică, abilitățile cognitive și pe cele emoționale. Prin urmare, importanța jocului în promovarea dezvoltării sănătoase a celor mici și menținerea unor legături puternice între părinți și copii este de necontestat. De aceea, alegerea atentă a unor jucarii copii Kidino este extrem de importantă, întrucât dictează abilitățile pe care mizezi ca părinte în dezvoltarea micuțului tău.

Jucăriile care zornăie sunt atracția principală a micuților

Nelipsită din selecția de jucarii bebelusi este o jucărie care zornăie. Pe lângă a fi o sursă de divertisment, zgomotul îi ajută pe prichindei să deprindă abilități noi. În acest sens, jucăriile care zornăie sunt elementul excelent prin care un bebeluș se poate juca, își poate forma dințișorii, dar poate și deprinde abilități motrice.

O jucărie care zornăie se concentrează pe abilitățile de care au nevoie sugarii în primele etape de dezvoltare ale vieții lor. Zăngănitul încurajează multe alte etape de dezvoltare, cum ar fi: atenția auditivă, stimularea senzorială și abilitățile motorii, întrucât țin și transferă jucăria dintr-o mână în alta. În plus, alegerea unei astfel de jucarii bebelusi cu suprafață texturată îl va ajuta pe cel mic atunci când apar durerile cauzate de creșterea dinților, deoarece bebelușii au instinctul de a mușca pentru a alina durerea gingiilor. 

Mai multe activități într-un singur loc

Măsuțele cu activități acoperă o varietate de aspecte pe care juniorul tău le poate dezvolta – de la limbaj, forme, culori, până la abilitatea de a lucra în echipă și de a ceda atunci când situația o cere. Activitățile propuse de o măsuță de acest tip stimulează mișcarea, ceea ce ajută la dezvoltarea și consolidarea anumitor mușchi din corpul celor mici. 

Masa din lemn cu activități, imagini și alfabet foarte viu colorat vine la pachet cu o serie de activități impresionante pe care micuțul tău le poate face. De la a învâța să cânte la xilofon până la circuite Montessori. Alege această măsuță de activități, iar juniorul tău își poate dezvolta funcțiile motrice, senzoriale, dar și pe cele cognitive. În plus, este o modalitate bună de a păstra atenția bebelușului în timp ce învață și se joacă, în timp ce tu te poți bucura de câteva momente libere în care să te relaxezi sau să îți îndeplinești activitățile fără grija celui mic. 

Dezvoltarea cognitivă se schimbă natural și devine mai complexă pe măsură ce copiii cresc. În primii ani de viață oportunitățile de explorare și interacțiune cu lumea exterioară sunt vitale. Prin intermediul jocului, dar și a jucăriilor poți încuraja dezvoltarea fizică, dar și cognitivă a copilului tău. Tot ce trebuie să faci este să alegi jucarii copii Kidino potrivite vârstei sale!

Chiar și prichindeilor care au crescut le plac activitățile unui covoraș de joacă

Covorașele de joacă pentru copii sunt unul dintre cele mai recomandate produse pentru bebeluși, dar și pentru preșcolari, întrucât stimulează percepția vizuală, abilitățile de atingere și înțelegere, și stimularea și conștientizarea abilităților senzoriale.

Astfel de jucarii copii Kidino sunt incredibil de versatile! Foarte ușor de curățat și portabile pentru călătorii sau excursii săptămânale la bunici, covorașele cu activități sunt alegerea ideală pentru ca micuțul tău să se distreze, dar să își antreneze și funcțiile în dezvoltare. 

Fiind în etapa de creștere, funcțiile corpului se dezvoltă simțitor, iar acum este momentul în care  culorile devin mai proeminente și focalizarea lor este mai clară. Devine, astfel, mai ușoară joaca cu toate jucăriile, nu doar cu cele mai apropiate. 

În afară de angajarea mușchilor feței și ai gâtului, dacă alegi un covor cu activități, copilul tău se va baza și pe picioare și brațe. Așa că, un covor cu activități îl „forțează” pe cel mic să folosească mâinile și picioarele pentru a explora covorașul și pentru a ajunge la jucării, ceea ce contribuie la dezvoltarea lor fizică.

Încurajează-i creativitatea cu ajutorul unei table de scris educativă și colorată

O tablă de scris poate fi una dintre acele jucarii copii Kidino de care copilul tău se va îndrăgosti iremediabil! Doar gândește-te cât de utilă va fi în momentul în care micuțul tău va începe școala și va trebui să exerseze scrierea. În plus, o astfel de tablă de scris și desenat reprezintă modalitatea excelentă prin care copilul tău să își poată exersa imaginația și creativitatea desenând.

Desenul încurajează imaginația și vizualizarea. În această perioadă, diferite culori încep să fie recunoscute pe măsură ce începe să apară discriminarea culorilor, așa că oferiți creioane, cretă și / sau vopsea de diferite culori pentru copilul dumneavoastră.

Comentarii (0)