Sfaturi utile care te vor ajuta sa crești un copil fericit

A fi mamă este cel mai frumos sentiment din lume, pe care nu îl poate înțelege nimeni până ce nu a avut propriul său copil. Însă poate părea și foarte înspăimântător, mai ales dacă este vorba de primul tău copilaș. Suntem siguri că te vei descurca de minune, însă până și cel mai “experimentat” părinte din lume are nevoie de un sfat sau două din când în când.

Ei bine, legătura dintre o mamă și copilașul său este una specială. Această legătură se formează încă de dinainte ca și copilul tău să se nască. Nu e așa că ai simțit o conexiune grozavă cu copilul tău încă de când se afla în pântec? Fiecare copil simte toate stările emoționale prin care trece mama sa, acestea având un impact foarte puternic asupra dezvoltării sale. De aceea este foarte important să nu te stresezi deloc cât timp ești gravidă și să încerci să duci o viață fără nicio grijă! Așadar, ce poți face ca să îți faci copilul să aibe o viață fericită și armonioasă?

1.      Trăiește-ți viața cu cât mai puțin stres

Așa cum am spus mai sus, copilul simte toate stările tale cât timp se află în pântec. Fătul îți va simți bucuria, tristețea, îngrijorarea, suspinul și toate celelalte dispoziții pe care le ai. De aceea este foarte important să îți înlături toate stările negative din viața ta, pentru a-i oferi un stil de viață liniștit copilului tău. O metodă anti-stres foarte bună este cititul! Citind cu voce tare în timp ce îți mângâi burtica, vei observa schimbările benefice, atât către starea ta de spirit cât și către cea a copilașului tău. Se recomandă ca ambii părinți (atât tu, cât și partenerul tău de viață) să vorbească zilnic cu fătul pentru a-l obișnui cu tonalitatea vocilor voastre.

2.      Nu renunța la viața socială după naștere

După ce naști vei simți foarte multe sentimente, sentimente care se vor transmite și copilului tău (fix ca atunci când era în pântec) ori de câte ori ești în jurul său. Din această cauză bebelușul tău se va simți agitat atunci când vede că ești supărată și îngrijorată și este liniștit și vesel atunci când tu te simți bine. Dacă ești sănătoasă fizic și psihic îți vei ajuta foarte mult copilul să crească și să se dezvolte armonios. Venirea pe lume a unui copil nu trebuie să însemne izolare în viața unei proaspete mămici. Pediatrii recomandă ieșirea în aer liber cu copilul, însă doar dacă vremea este plăcută și propice unei plimbări, deoarece bebelușii au imunitatea scăzută în primele luni de viață.

O plimbare în parc te va ajuta și pe tine, și pe copilul tău. Tu te vei putea bucura de prezența prietenelor tale și vei putea împărtăși cu ele experiența ta de proaspătă mămică, iar copilașul tău se va bucura de aerul proaspăt de afară.

3.      Îndepărtează stresul de copilul tău

Nopțile nedormite, stresul, grijile, oboseala, toate acestea se vor aduna și îți vor schimba starea de spirit. Încearcă să nu îți exprimi nemulțumirile în jurul copilului tău, fiindcă acest lucru are un efect negativ asupra dezvoltării sale. Cum am spus mai devreme, orice băiețel sau fetiță vor fi afectați de către starea părinților (dar mai ales a mamei) lor. Copilul trebuie să se simtă în siguranță alături de mama sa, nu să fie încărcat cu griji și probleme de la o vârstă fragedă. Va avea destul timp să se maturizeze și să facă față problemelor și grijilor din viața de zi cu zi.

4.      Lasă-ți copilul să se bucure de copilărie

  • De foarte multe ori, mamele își atenționează copiii, cu fraze precum:
  • Ia mâna de acolo!
  • Nu te juca în nisip!
  • Pleacă de lângă mine, că te vei murdări de făină!
  • Iar nu ești cuminte!
  • Nu ai voie să pictezi, te vei murdări!

Aceste fraze îți vor face copilul să se îndepărteze de tine și să se dezvolte într-o persoană care nu are încredere în sine. Atunci când faci gogoși poți lăsa copilul să modeleze cu mâna sa, chiar dacă se va murdări pe hăinuțe. Astfel vă veți amuza împreună, iar copilul se va apropia mult mai mult de tine.

5.      Asigură-te că are jucării de calitate

Jucăriile sunt esențiale în dezvoltarea unui copil, așa că va trebui să te asiguri că fetița sau băiețelul tău va avea mereu jucării de care să se bucure și cu care să învețe. Copilăria este mereu marcată de către jucăriile pe care le avem, așa că să alegem jucăria potrivită este absolut esențial pentru copilașul nostru.

Comentarii (0)