Începe destul de nevinovat. Azi cumperi o jucărie, maine alta. Te înțelegem. Știm că vrei ca micuțul tău să aibă parte de toate bucuriile vieții încă de la început. În realitate, s-a dovedit faptul că nu toate jucariile pentru copii sunt neaparat benefice. Dimpotrivă, unele s-au dovedit chiar a fi periculoase.

Care sunt aceste jucarii care îi pun în pericol bunăstarea bebelușului tău?

De ce trebuie să ții cont când alegi jucarii pentru micuți?

 Iată trei exemple de jucarii periculoase și alternativa lor inofensivă.

  •             Jucarii din materiale periculoase

            Materialul din care sunt confecționate jucariile spune multe despre gradul lor de siguranță. Există unele jucarii care au blaniță sau sunt făcute din spumă. Părți din blănița lor se poate desprinde și poate fi înghițită din greșeală când cel mic se joacă. De asemenea, trebuie să fii atentă la compușii chimici din jucarii; unii sunt chiar toxici pentru bebeluși. Plastelina, de exemplu, deși este considerată netoxică, pentru bebeluși este periculoasă pentru că o pot ingera.  În plus, ai grijă la jucariile cu magneți! Au același efecte dăunătoare, odată ingerate.

De aceea, este recomandat să te documentezi înainte și să verifici materialele din care sunt confecționate. Optează pentru jucarii din plus de bună calitate produse de firme consacrate, chiar dacă sunt puțin mai costisitoare. 

  •             Jucarii care conțin multe piese

            La o vârstă atât de fragedă este recomandat ca jucariile să fie cât de simple posibil. Foarte multe jucarii au piese mici care pot fi cu ușurință scoase sau dezasamblate. De obicei, pe ambalajul lor este menționată vârsta potrivită pentru jucaria respectivă. În cazul jucăriilor de proastă calitate sau contrafăcute, această atenționare poate lipsi. Unele piese din jucarii pot fi înghițite, băgate în ureche sau nas, lucru care aduce numai urmări. Încearcă să alegi jucarii din plus, fotolii din plus, un covoras muzical sau o jucarie zornaitoare (pe care le poți găsi chiar aici). Așa ai siguranța că aceste exemple îl vor ține ocupat pe cel mic într-o manieră sigură.

  •             Jucarii cu forme nepotrivite

            Jucariile pentru bebelusi trebuie să fie prietenoase și ușor de manevrat. Unele jucarii au margini tăioase sau colțuri ascuțite în care cel mic se poate tăia sau înțepa. Altele pot avea forme sau posturi instabile care pot cădea și răni bebele tău. Pentru a evita situații nefericite care au urmări grave, optează pentru jucarii stabile din materiale de bună calitate.  Măsuțele de activități educaționale ori acele fotolii din plus pentru bebelusi sunt exemplele perfecte (pe care le poți găsi aici sau aici).

            Și pentru că știi bine că bebelușii petrec mult timp dormind, de ce să nu îi faci din asta o plăcere? Poți înlocui diferitele jucării nepotrivite din pătuțul micuțului cu un carusel pentru patut cu telecomanda. Unii bebeluși nu adorm repede, și ei mai au nevoie de mămica lor până se linișesc și adorm complet. Ei bine, cu această jucărie, ei vor rămâne pur și simplu fascinați. Evident, până când devin fascinați de altceva sau adorm! Veșnicele jucărioare ce se învârt deasupra pătuțului, însoțite de o melodie liniștitoare îi vor oferi micuțului tău și un somn ca la el acasă!

Comentarii (0)