De ce sunt jucăriile educative atât de populare?

Se poate observa un nou trend al jucăriilor în ziua de azi, acestea nu având rolul doar de a distra copilul, ci și de a îl învăța. Astfel, atât numărul de jucarii educative cumpărate cât și numărul de jucării educative produse a crescut considerabil în ultimii ani. Acest lucru se datorează schimbării în gândire și mentalitate a noii generații de părinți. Pe scurt, când aceștia caută jucarii baieti, de exemplu, nu caută doar jucăriile care par distractive, ci și pe cele care îi învață ceva. Un telefon de jucărie care îi poate învăța cifrele, de exemplu, este un “must have” în lista de jucării a fiecărui părinte și copil. Poți observa foarte ușor acest trend – nu e așa că fiecare magazin jucarii bucuresti, sau din alte orașe mai mari, precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași sau Constanța pare să conțină o secțiune de jucării educative care pare să crească din ce în ce mai mare pe zi ce trece?

Motivul alegerii unei jucării educative pentru băiețelul sau fetița ta în loc de o jucărie clasică este foarte simplu – astfel, iei doi iepuri dintr-o singură lovitură. Nu doar că puiul tău se distrează și este fericit (și hai să fim serioși, ce fel de părinte nu vrea ca și copilul său să fie cel mai fericit sau fericită din lume?) dar acesta învață și lucruri noi. Știți expresia aceea veche “învățăm jucându-ne, ne jucăm învățând“? Niciunde nu este mai aplicabilă decât cu ajutorul jucăriilor educative!

Doar pentru că pruncul tău nu mai este la școală sau grădiniță nu înseamnă că ar trebui să ia o pauză totală de la învățat, căci după cum bine știm, cunoașterea și goana către cunoaștere este o aventură care începe de la o vârstă foarte fragedă și durează toată viața! Iar dacă duci o viață foarte ocupată, jonglând slujba și copiii tăi, nu poți, din păcate, să fi mereu acolo, oricât de mult ai vrea să faci asta și oricât de mult te doare acest lucru.

Aici intervin jucăriile educative, care îți pot ajuta copilul să învețe chiar și atunci când tu nu ești acolo, iar după cum bine știm – repetiția este mama învățăturii, iar un copil care învață să numere, de exemplu, printr-o jucărie, va învăța mult mai repede să facă asta decât cel care învață de unul singur. În plus, cu cât încep mai devreme să învețe, cu atât vor pricepe mai ușor.

De aceea sunt jucăriile educative atât de populare! Fiindcă nu doar îți distrează copilul, ci îl și învață!

Comentarii (0)