Educația începe acasă – jucarii din lemn pentru prichindelul tău!

Senzația tactilă pe care un obiect din lemn ți-l oferă în momentul în care îți treci mâinile peste el, nu se compară cu niciun alt material. Iar copiii par să înțeleagă acest lucru mai bine decât oricine, dat fiind că atunci când părinții le cumpără jucarii din lemn se entuziasmează foarte tare. Cert este, că de-a lungul timpului, jucariile din lemn nu s-au demodat și rămân un obiect de joacă central al caselor, grupurilor de joacă și grădinițelor și școlilor din întreaga lume.

De ce sunt încă populare aceste jucarii din lemn, te-ai putea întreba. Ei bine, jucăriile din lemn se bucură de o reapariție majoră, deoarece părinții își amintesc cu îndrăzneală de propriile jucării ale copilăriei lor, atunci când vor să cumpere diferite jucarii din lemn pentru copiii lor și, în general, consumatorii se întorc la jucăriile tradiționale pentru a echilibra balanța cu jucăriile și gadgeturile tot mai sofisticate care vin dinspre era tot mai digitală în care trăim astăzi.

Pe lângă o aducere aminte a vremurilor apuse, alegerea unor jucarii din lemn este mai mult decât excelentă pentru dezvoltarea copilului tău, întrucât joaca cu diferite obiecte din lemn poate să fie extraordinar de educativă. Și cum educația începe întotdeauna de acasă, haide să descoperi alături de noi avantajele unor jucarii din lemn! Rămâi alături de noi și citește articolul până la final, pentru că ți-am pregătit și câteva recomandări de jucarii din lemn cu care să îți surprinzi micuțul indiferent de ocazie.

Jucarii din lemn – o alegere mai mult decât potrivită. De ce? Iată 3 motive pentru care să te gândești de două ori înainte să cumperi jucării din plastic sau alte materiale

  1. Alege jucarii din lemn fiindcă sunt prietenoase cu natura

Jucăriile fabricate din lemn sunt, desigur, o opțiune mult mai ecologică decât jucăriile din plastic. Ca substanță organică, regenerabilă, când alegi jucarii din lemn știi sigur că sunt biodegradabile și pot fi reciclate cu ușurință atunci când copilul tău se plictisește de ele. În plus, fiind realizate din lemn prezintă, de asemenea, o legătură directă cu lumea naturală pentru copii și le induce ideea că omul și natura nu ar trebui niciodată să fie dezbinați.

  1. Jucarii din lemn – obiecte care stârnesc imaginația

Avansul neobosit al tehnologiei a determinat și o intensă apetență pentru jucării tot mai sofisticate, care scot tot felul de zgomote, licăresc, se prezintă cu ecrane, culori și tot felul de caracteristici care mai de care să suscite atenția unui copil. Totuși, de cele mai multe ori simplitatea este cea mai bună și în multe din situațiile cotidiene, mai puțin înseamnă de fapt mai mult. 

Jucăriile din lemn îi provoacă, le suscită imaginația și creativitatea, întrucât sunt nevoiți să creeze scenarii și realități fanteziste care le amplifică spiritul ludic. În acest fel, toată extravaganța imaginației lor înfloritoare este lăsată liberă și le este permis să depășească orice barieră fără să li se limiteze spiritul creativ.

  1. Promovează interacțiunea socială cu ajutorul unor jucarii din lemn

Jocurile pe calculator sunt și ele parte din viața unui copil în creștere, însă ele obosesc creierul și copilul nu rămâne cu prea multe după o astfel de activitate solitară. Jucăriile din lemn pot favoriza interacțiunea cu alți copii și pot promova ideea de a împărți cu alți copii, cât și munca în echipă.

Jucăriile din lemn lipsite de alte artificii sonore permit copiilor să-și furnizeze propriile voci și să stabilească propriile efecte sonore în colaborare cu alți parteneri de joacă. Există, desigur, și jucarii din lemn cu capacități electronice și interactive care fac totul. Însă, simplitatea și naturalețea lemnului permite jocuri de rol și îi ajută pe cei mici în construirea unei lumi a lor. Jucându-se cu obiecte din lemn creează comunități sau orașe imaginare și în acest fel conștientizează spațiul și interacțiunea socială.

3 idei de jucarii lemn din care poți alege ceva potrivit pentru juniorul tău! Iată lista noastră scurtă:

  1. Trenuleț de Jucărie din Lemn cu Piese de Construit Alfabet

Cuburi din lemn cu imagini și alfabet toate sub forma unui trenuleț, care vin însoțite de o locomotivă care poate fi trasă sau atașată la vagoane. 

Din trenuleț pot fi formate cuvinte, se pot asocia forme, obiecte sau culori la imagini, iar în acest fel copiilor le sunt activate funcțiile motorii, dar și cele senzoriale.  1. Joc de Șnuruit din Lemn cu Piese Mari

Jocul de șnuruit dezvoltă imaginația, atenția, dar stârnește și spiritul creativ. Piesele din lemn, viu colorate și foarte bine finisate pot fi așezate în mii de feluri pe șireturile prezente în set. 

Copilul tău va învăța să recunoască formele, culorile și chiar fructele. Și poți oricând să îți stârnești juniorul să creeze diferite modele de șiraguri cu ajutorul acestei jucarii din lemn. 

  1. Joc Jenga Colorat cu Animăluțe

Un joc interactiv precum este Jenga nu va trebui să lipsească din casa nimănui. Atenția la detalii, strategia și funcțiile motorii vor fi dintre abilitățile pe care copilul tău le va putea dobândi după câteva runde interactive de jucat în familie Jenga. Și pe lângă acestea, jocul încurajează și interacțiunea socială, fiindcă nu poate fi jucat decât în compania altor jucători – a altor copii sau chiar a părinților.

Ce ne dorim noi să spunem cu acest articol stă în felul următor. Jucăriile din lemn sunt mai durabile, mai prietenoase cu mediul înconjurător și mai sănătoase pentru copii din punct de vedere al dezvoltării lor. Acestea nu sunt ridicol de scumpe, așa că sigur cu toții vă puteți permite să vă răsfățați copilul cu jucarii din lemn.

Nu spunem că ar trebui să nu mai cumperi jucării din plastic sau că ele sunt rele în vreun fel, fiindcă jucăriile din plastic își pot avea în continuare locul în cutia de jucării. Tot ce spunem este că ar fi o idee bună să evaluezi durabilitatea și valoarea educațională a jucăriilor înainte de a achiziționa ceva pentru prichindelul tău. Acesta învață prin joacă, iar jucăriile sunt primele instrumente cu care el descoperă lumea și cu ajutorul cărora învață să se dezvolte.

Comentarii (0)